Trash The Dress…

Trash The Dress...

wedding shoot

Trash The Dress…

Het is inmiddels twee dagen geleden dat ik de geweldige bruiloft van Irene & Sander door mijn lens mee maakte. Het thema was een beetje American Vintage met een touch of red en dit was dan ook tot in de details doorgevoerd, heerlijk om te fotograferen.

Vandaag hebben wij weer een afspraak.

Irene & Sander zijn een erg open minded stel en beide creatief.. het verbaasde mij dan ook niet dat ze mij vroegen of ik een Trash the dress shoot met hen wilde doen. Even was ik geshockeerd.. Ze gaat toch niet echt haar mooie jurkje aan flarden knippen of besmeuren met verf?

Maar ja dat was precies de bedoeling. Toen Irene uitlegde waarom, kon ik mij hier eigenlijk best in vinden: ‘normaal doe je je jurk maar 1 dag aan, en dan hang je hem in de kast om er vervolgens over 10 jaar nog eens naar te kijken en te zuchten dat je er toen nog in paste. Ik ga nu in ieder geval 2 dagen lol hebben van mijn jurk, de trouwdag zelf en tijdens de shoot. Bovendien willen we de jurk daarna als kunstwerk in huis hangen, hoe we dit vorm gaan geven weten we nog niet maar daar gaan we met een kunstenares over in gesprek. Zo kunnen we elke dag naar mijn jurk kijken en denken aan twee geweldige dagen”

Eigenlijk best een goed idee en ik kreeg er helemaal zin in.

Helaas was het deze dag niet zo zomers als op de trouwdag. Het waaide flink, het was fris en bewolkt. Maar dit mocht de pret niet drukken en gaf ook wel een gaaf effect aan de foto’s. In haar trouwjurk liep Irene samen met Sander door de duinen, aangestaard door voorbijgangers. 

Sander & Irene hadden 3 kleuren verf bij zich die om en om op de jurk van Irene werden gespoten. Dit leverde hilarische taferelen en beelden op. Wat een gek gezicht zo’n bruid met allemaal verf op haar midden in de duinen, maar ow wat een gaaf effect hadden al die kleuren op het kant van de jurk, het werd echt een kunstwerk. Toen Irene nog weinig wit over had was Sander aan de beurt en toen ze samen een prachtig schilderij vormden liepen ze naar het strand, zodat Sander zich kon afspoelen in de zee. Onderweg richting het water keek iedereen ons zeer vreemd aan. Wat doet nou weer en stel met allemaal verf op zich, in een trouwjurk, op blote voeten, met een dik aangeklede fotograaf erbij, op het strand en wie gaat er nou zwemmen met deze kou?

Gelukkig konden wij hier erg om lachen en trotseerde Sander de kou om zich te ontdoen van de verf wat overigens geen gemakkelijke opgave was. Irene ontdeed zich achter een strandtent van de ‘kunst-jurk’ en warm aangekleed in jogginsbroeken liepen we terug naar de auto. Nog giegeld en na genietend van het geweldige Trash The Dress tafereel.

Wat gaaf dat ik dit mocht vast leggen en dat ik getuigen was van het omtoveren van Irene’s jurk van bruidsjurk naar kunstwerk. Ik ben heel benieuwd hoe het straks bij jullie aan de muur hangt.